Povoleny bohoslužby za účasti 15 osob

Vzhledem k rozvolnění vládních opatření souvisejících s pandemií COVID-19 je ode dnešního dne, tj. 24. dubna 2020 povoleno sloužit bohoslužby s účastí maximálně 15 osob.

Aktuální pořad bohoslužeb v naší a kuželovské farnosti, který na tyto změny reaguje, najdete zde na webu v sekci Bohoslužby.

Více informací: Církev.cz: Bohoslužby za účasti 15 osob jsou povolené již od 24. dubna

Informace z arcibiskupství:
Z rozhodnutí ministra zdravotnictví jsou od 24. dubna 2020 povolené bohoslužby za popsaných podmínek s účastí do 15 osob. To znamená, že ve většině farností není třeba omezovat bohoslužby všedního dne, protože počet účastníků obyčejně nepřesahuje počet 15. Od toho dne je také třeba za dodržení stanovených podmínek nabízet věřícím svátost smíření. Považuje se za vhodné zpovídat ve větší místnosti než je zpovědnice, například v sakristii. Kde je kostel na hřbitově či má kolem sebe parčík, je možné přenášet bohoslužbu do reproduktoru před kostel. Pokud venku lidé dodrží předepsané odstupy a použijí roušky, nepočítají se do dovoleného počtu a je možné jim před kostelem podat svaté přijímání. Předpokládá se, že budou postupně povolovány větší počty účastníků a od 8. června skončí omezování počtu.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments